• JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator

Izleti

Hutovo blato     www.bhtourism.ba

Hutovo blato je park prirode i ptičiji rezervat u Bosni i Hercegovini. Smješteno je na pet kilometara od Čapljine, a prostire se na skoro 8.000 hektara prostora u neretvanskoj dolini. Razgledanje ovog parka je besplatno, a osim posmatranja, foto-safarija, postoji još nekoliko sadržaja u samom parku, kao što su kafe-restoran, mogućnost organizovanja izleta na određenim lokacijama, hotel i slično.

Međugorje     www.tzcitluk.com

Međugorje je jedno od najpoznatijih katoličkih svetišta u svijetu, smješteno u blizini grada Čitluka, u južnom dijelu Bosne i Hercegovine. Broji oko 4300 stanovnika, a postalo je poznato kroz ukazanja Djevice Marije, koja se kao fenomen počela javljati 1981. godine. Od tada je ovo hercegovačko mjesto, uz Sarajevo, jedan od naših najposjećenijih turističkih centara, koje godišnje obiđe oko milion katolika iz cijelog svijeta.

Vodopad Kravice     www.wikipedia.com

Kravice su vodopad koji se nalazi tri kilometra nizvodno od Vitaljine, u Studencima blizu Ljubuškog. Stvoren je radom sedronosne rijeke Trebižat. Visina slapa kreće se od 26 - 28 metara, s vodenim amfiteatrom ispod slapa promjera 120 metara. Preko sedronosna sloja od dna do vrha slapa izrasla je trava, mahovina, alge i lišajevi. Uz slap su nikle konopljika, smokve i topole. Nekada su uz slap bili aktivni mnogobrojni mlinovi i stupe za valjanje sukna. Sedrena područja oko vodopada Kravice spadaju u geološke spomenike prirode Bosne i Hercegovine. Pored Kravica na Trebižatu se nalazi i vodopad Koćuša.

Mostar       www.turizam.mostar.ba

Grad Mostar jedan je od najvećih urbanih turističkih centara u Bosni i Hercegovini. Ime je dobio po čuvarima mostova (mostarima), na obalama rijeke Neretve. Grad je poznat po čuvenom Starom mostu, izgrađenom u 16. vijeku. Stari most je prvi kulturni spomenik u Bosni i Hercegovini koji se nalazi na UNESCO-voj listi zaštićenih spomenika kulture svijeta.

Korčula     www.visitkorcula.net

Srednjedalmatinski otok Korčula pruža se usporedno s nedalekim kopnom smjerom zapad-istok. Dug je 46,8 km, prosječne širine 5,3 do 7,8 km, površine od 270 km kvadratnih i po veličini je šesti otok na Jadranskom moru. Od poluotoka Pelješca dijeli ga Pelješki kanal, a među njima je najmanja udaljenost 1270 m. Turizam je svoj razvoj na Korčuli započeo krajem XIX. stoljeća. Otok Korčula danas predstavlja jedinstveni spoj prekrasne prirode, tisućljetne kulturne tradicije i povijesti te modernog turizma.

Dubrovnik     www.tzdubrovnik.hr

Dubrovnik (latinski: Ragusa) je grad smješten na Jadranskom moru, u južnoj Hrvatskoj. Ubraja se u jedan od najznačajnijih kulturnih i turističkih centara u cijeloj Jugoistočnoj Evropi. Poznat je po svojoj staroj gradskoj jezgri sa brojnim kulturnim i sakralnim spomenicima. Popularni naziv za Grad pod brdom Srđ je i "biser Jadrana".

Cetina Rafting     www.omis-croatia.com

Rafting: Kao spoj avanturizma sporta i zabave doživio je svoj najveći procvat baš tu, u Omišu. Rijeka Cetina i njen kanjon začudne ljepote pružaju nezaboravan doživljaj i opravdavaju epitet Omiša kao najboljeg mjesta za rafting; kako za početnike tako i za stare zaljubljenike u taj sport. Ne morate pobjeći daleko od mora da biste upoznali čari rijeke; tek nekoliko kilometara od ušća Cetine počinje trosatna avantura kroz slikovite usjeke, zaigrane vodopade i brzace, uživajući pri tom u bistroj vodi oivičenoj zelenom šumom. Vožnja duga 16 kilometara završava u prelijepom izletištu "Radmanove mlinice" gdje možete predahnuti i uživati u čudesnom prirodnom ambijentu koji vam svojim svježim zrakom i specifičnim reljefom, tako različitim od obližnje obale, pruža sliku Omiša kao malog grada s velikim različitostima. A to Omiš upravo i jest - mali grad za ugodan i aktivan odmor.

Split     www.visitsplit.com

Za grad u koji ste stigli njegovi će vam stanovnici s puno ponosa kazati kako je "najljepši na svijetu i okolici" i o tome sa njima nemojte polemizirati, jer tisućljetni Split vedra duha koji ćete ubrzo otkriti, uvjerit će i vas u to! Taj vječno mlad grad sa oko 200 tisuća stanovnika koji mu daju topli mediteranski temperament, živi svojim urbanim ritmom već 1700 godina, sa srcem u Dioklecijanovoj palači i dušom koja vas dočekuje raširenih ruku i srdačno. Od tada do danas milenijsko trajanje grada pod zaštitom UNESCO-a i upisanog u registar Svjetske kulturne baštine piše povijest i sadašnjost jedinstvene metropole hrvatskog juga.

You are here Izleti